tiistai 20. marraskuuta 2007

ADVENTTIAIKAAN


Palasimme Thaimaasta viime lauantaina takaisin kotiin, Laosiin. Matka meni hyvin ja nyt meillä on kuukauden työlupa, väliaikaisesti. Olemme reissailleet sen verran tiuhaan viime aikoina, että Laosin rajalla vinkkasivat minulle ja lapsille, että rajan yli vaan. Huom! ilman passintarkastusta. Mies seisoi vielä viisumijonossa, kun me muut jo vilkuttelimme lasin toiselta puolelta. Arvatkaa meinasiko leuka tippua mieheltä: "Mitä te siellä jo ootte??" Kyllä nauratti! Toisaalta ollaan niin tarkkoja ja virkaintoisia, kun taas toisinaan kaikki säännöt romuttuu sekunnissa. Täällä pelataan siis suhteilla, tämän olen jo aikaa sitten oppinut. Joka tapauksessa mies tuli sitten passintarkastuksesta läpi kaikkien meidän passien kanssa. Ja kaikki meni hyvin.


Viimeiset päivät ovat olleet säpinää täynnä. Projektimme suomalaisharjoittelijoilta varastettiin polkupyörät. Poikien opettaja joutui poliisin kuulusteltavaksi pyöräilystä. Ja intialaisen naapurimme moottoripyöräkin varastettiin. Puhelimet ovat käyneet kuumina, kun puolin ja toisin ollaan apua tarvittu. Asioita ollaan selvitelty poliisin kanssa ja jälkikäteen ihmetelty ja kiitetty varjeluksesta.

Kaikkein kamalin asia oli, kun opettaja joutui poliisin kuulusteltavaksi. Tänne on tullut uusi laki, jonka mukaan ulkomaalaiset eivät saa enää ajaa polkupyörällä täällä. No, huh huh!

Täällä varastetaan nykyään niin paljon polkupyöriä, ettei poliisilla ole kuulemma aikaa selvittää tapauksia, joten ratkaisuna on pyöräilykielto. Opettaja laitettiin pieneen kuulustelukoppiin polkupyöräilystä!! Ja täällä päin kukaan ei halua joutua nenätysten poliisin kanssa. Olemme aina sanoneet kaikille kanssamme työskentelville, että jos tapahtuu joku onnettomuus tai tarvitaan muuten apua, ottakaa yhteys vaikkapa meihin, ei poliiseihin. Täällä päin nimittäin länsimaalainen on aina syyllinen. Näin saadaan maksumies mahdollisiin onnettomuuskuluihin. Joka tapauksessa opettaja saatiin ulos kopista ja hän pääsi kotiinsa, sai pyöräillä suorinta reittiä kotiin. Ja nyt ei sitten pyöräillä.

Meidän perhe aikoo anoa erikoislupaa pyöräilyyn, sillä me olemme täällä töissä ja onhan se nyt kumma, jos mm. lapsemme eivät enää saisi mennä pyörällä kouluun. Lapsemme ovatkin asiasta ja varkauksista aika ihmeissään.


Näin täällä meillä. Adventtiaika lähestyy ja pitäisi olla niin sanottua rauhallisen joulun odotusta, mutta ei meillä. Itse asiassa kiirettä pitää joka rintamalla. Mutta hyvä niin, ainakaan emme pitkästy!


Mukavaa tiistaita!


PS. Sain Thaimaasta uuden akun kameraani, joten alan taas nappailla omia kuvia. Nyt kuvassa kuitenkin lainattu kuva. Kehtaanko edes sanoa, että kuva on jälleen samasta nettikaupasta kuin edellisetkin lainatut kuvat.

3 kommenttia:

Ipi kirjoitti...

Mitä sitä hyvää osoitetta muuttamaan? Viitaten tuohon kuvan lainaamiseesi :)

Meillä on siirrytty jo ajat sitten jouluaikaan. Viikonloppuna lopullisesti. Jotenkin kummasti meillä nimittäin remontti kuuluu joulun odotukseen. Olemme asuneet tässä talossa pian 4 vuotta ja 3 huonetta on remontoitu. Yksi / joulu :) Kymmenen vuoden päästä, kun viimeinenkin huone on valmis, voimme aloittaa alusta. Pitäähän sitä ihmisellä perinteitä olla.

Kummallinen muuten tuo pyöräilykielto. Jos Suomessa säädettäisiin vastaava laki koskien ulkomaalaisia olisi hallituksen kimpussa jo EU:kin. Mutta maassa maan tavalla.

Ruut & Henry kirjoitti...

Voi voi... teilläpäin kun olisi niin ihanteellista pyöräillä. Näin siis olen ajatellut kun olen katsellut kaihoisasti meidän kotikatua ja todennut sen liian vaaralliseksi. Ainakaan Henry ei osta mulle pyörää tähän kylään...

Mietin tässä sitä, että voisitteko seuraavalla reissulla mielummin käväistä täällä Bangkokissa tervehtimässä meitä? Nyt ei enää sada ja pojat voisi mennä puistoon katteleen liskoja...

Vielä mietin sitä, että voisinko tilata sulta 3 eriväristä pussukkaa... niitä mitä viime jouluna ostin. Tarvitsisin nimittäin kipeästi erilaisia rahapussukoita, kun mun hallussa olevta tilit lisääntyy. Saanko iomoittaa: vastaamme slummityöstä 1.1. alkaen ;)

Vilijonkka kirjoitti...

Tuolla logiikalla voisi kieltää lompakot, kun tapahtuu niin paljon taskuvarkauksia, ja saman tien autotkin niin päästäisiin liikenneruuhkista ja kolareistakin. Siinä meille parempi maailma.