maanantai 12. marraskuuta 2007

KÄVELYMATKAOTOKSIAJoskus on hauskaa nappailla kuvia samalla, kun on kävelyllä. Tässä kokoelma kuvista, jotka otin yhdeltä kävelyreissultamme tässä kotinurkilla.
Ikkunaluukut ovat tässä kaupungissa vielä monin paikoin säilyneet, koska kaupunkimme on Unescon maailmanperintökaupunki ja täällä halutaan suojella mm. Ranskan vallan ajan tunnelmia.


Peltiaidat ovat tuttu näky täällä...


Aahh, chiliä! Ilman sitä ruoka ei maistu juuri miltään!

Kuivattuja appelsiinin kuoria.Kuivattua lihaa.


Aidat maalataan kerran vuodessa sadekauden loputtua. Home saadaan näin helpolla piiloon, mutta yhtä helposti se palaa takaisin. Ainakin on joka vuodelle tiedossa töitä.


Uusia majataloja ja hotelleja rakennetaan hurjaa vauhtia kasvavalle turistimäärälle. Tästä olen surullinen, sillä kaupunki tulee menettämään omaleimaisuutensa muutamassa vuodessa. Vaikka turismi tuo rahaa ja työpaikkoja, se myös pakottaa paikalliset muuttamaan halvemmille asuinseuduille.Jälleen uusi majatalo valmiina ottamaan vastaan turisteja, joita täällä talvikautena on todella paljon.

Tämä talo on entisen toimistomme vastapäätä. Kaunis talo vuokrattiin ulkomaalaiselle kovaan hintaan.


Kanat viipottavat kaduilla siinä missä muutkin.

Maanantaisin ja torstaisin roskat kasataan tienvarsille. Pimeällä roska-autot kiertävät katuja. Turistit valittivat roskista niin paljon, että enää roskia ei saa kasata kaduille kovin aikaisin ennen pimeän tuloa.
Paikallinen paperi on käsintehtyä. Somat kirjaset ja lamput valmistetaan tästä paperista.
Naapurissa voi nauttia ravintola-aterian. Huomatkaa sana springrolls. Naapuri kävi kysymässä, miten kirjoitetaan spinloo. Ja autoinhan minä.

3 kommenttia:

Ipi kirjoitti...

Kiitos ihanasta kävelymatkasta kanssasi :) Taidan kohta keittää itselleni kupin kahvia ja kävellä saman reitin uudelleen.
Mahtava aloitus tälle päivälle.

Matroskin kirjoitti...

Kumma kun ei Suomessa ole ikkunaluukkuja. Meillä täällä meren lähellä tuulee talvin niin kamalasti, että voisivat olla hyvät.

Tein kerran ystävilleni kevätkääryleitä. Minulta meni niiden tekoon 4 tuntia!

Vilijonkka kirjoitti...

Teillä on niin uskomattoman vehreää. Taitaa johtua sadekaudesta.