perjantai 14. syyskuuta 2007

PAIKALLISTA KÄSITYÖTÄ

Kotikaupungissani myydään paljon paikallisia käsitöitä. Täällä on myös kuuluisat (?) iltamarkkinat, jotka houkuttelevat turisteja ostamaan paikallisia tavaroita. Näillä iltamarkkinoilla myydään mm. Hmong-vuoristoheimon tekemiä uniikkeja käsitöitä. Käsityöt ovat yleensä melko värikkäitä ja suomalaiseen makuun ne voivat olla joskus jopa liian räikeitä. Itse olen jo jonkun verran tottunut paikalliseen värimaailmaan, vaikka olenkin vannoutunut vaaleiden sävyjen ihminen (toisinaan kaipaan suunnattomasti skandinaavisia tekstiilejä).
No, kuitenkin...yksi Thaimaassa asuvista ystävistäni pyysi minua joku aika sitten hakemaan iltatorilta vaaleansinisen hmong-päiväpeiton, jollaisen hän oli nähnyt viime reissullaan meille, mutta peitto oli vain jäänyt ostamatta. Mikä onni oli, että löysin tämän kuvassa olevan peiton, koska vaaleansinisiä on todella harvoin..tämä oli toinen, jonka olen yli kahden vuoden aikana nähnyt. Siksi olinkin niin iloinen ystäväni puolesta...peitto on tosin edelleen täällä meillä odottamassa.
Itse taasen pyysin ystävääni hankkimaan minulle jo aikaisemmin blogissani näytettyjä Polka Dots-kylpypyyhkeitä lisää minulle. Tällä kertaa halusin vaaleansinisten lisäksi myös vaaleanpunaisilla palloilla varustettuja pyyhkeitä.
Ehkäpä jo piankin voimme tehdä vaihtarit kasvotusten. Siihen saakka voit Thaimaan ystäväni katsella päiväpeittoasi ja siihen kuuluvia tyynyliinoja blogini kautta.;)

Here is some local handicrafts from the local evening market.

2 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Ihana päästä kyläilemään kauniiseen laokotiinne : )

Vilijonkka kirjoitti...

Tänään blogistania näyttäytyy todella kauniilta, löydän jatkuvasti inspiroivia asioita. Kuten tuo peitto, aivan mahtavaa käsityötä ja kuinka huolella tehty. Kuvista välittyy jämäkkyys ja syvyyttä tuova kerroksellisuus, tuskin kulahtaa ensimmäisessä pesussa, kuten Ikean tuotteet! Kiitos kauneuden jakamisesta, sitä ei koskaan ole liikaa!