keskiviikko 19. toukokuuta 2010

Zatuzak


Täällä asuessa saa käyttää todella paljon mielikuvitusta ja aikaa saadakseen kodistaan edes hiukan sen näköistä, mistä todella pitää. Minähän rakastan kaikkea vanhaa ja kulunutta ja tyylini on sekoitus tanskalais-ranskalais-mummola-tyyliä. Aika omalaatuista....;).

Thaimaassa ja Bangkokissa käydessämme joskus minulla on ollut mahdollisuus käydä suurella viikonlopputorilla nimeltään Zatuzak. Tori on oikea aarreaitta ihan mitä tahansa. Siellä myydään vaatteita, kenkiä, sisustustavaraa, koruja, kelloja, askartelutarvikkeita, astioita, kukkia, ruokia, eläimiä....siis lista on ihan loputon....voisi melkein sanoa, että sieltä voi löytää melkein mitä tahansa maan ja taivaan väliltä...siis melkein. Tori on valtava ulkoilma-alue, jonka koluamiseen menee taatusti monen monta päivää. Itse en viihdy siellä muutamaa tuntia kauemmin, koska tiivis paikka kuumalla ilmalla on aika uuvuttava kokemus.

Paikka on kuitenkin sen verran mielenkiintoinen, että haluan aina mahdollisuuksien mukaan käydä siellä tutkimassa, mitä sieltä voikaan löytää. Olen löytänyt sieltä monelaisia ihanuuksia ja ihan pilkkahintaa Suomen hintoihin verrattuna. Laatu ei aina ole toki ihan samaa, mutta laadukastakin olen löytänyt. Esimerkiksi viime kerralla löysin tien pienten käsityöläisten kujalle. Siellä myydään mm. thaimaalaisten itse suunnittelemia vaatteita ja laukkuja. Osa tuotteista jää ostamatta, koska kankaan ja työn laatu ei ole kovin hyvä, mutta osa pääsee mukaan, koska kangas- sekä työn laatu on hintaan nähden loistava. Ostin mm. muutamia ihastuttavia laukkuja, joita nuoret thailaiset itse tekivät samalla, kun myivät tuotteitaan.

Kun pitää silmät auki eikä kaipaa mitään merkkituotteita, Thaimaasta voi löytää vaikka mitä kivaa ja ihanaa sisustukseen. Kuvassa olevat lasit ja kynttelikkökin on löytynyt Zatuzak-torilta. :)

Voikaa hyvin, Niina

Ei kommentteja: