torstai 20. toukokuuta 2010

Suosikkihuone?


Kun muutimme nykyiseen taloomme kolme vuotta sitten, keittiöhuone oli todella kalsea ja hirvittävän iso, ainakin verrattuna suomalaisiin normikeittiöihin. Tilan puutetta ei siis ollut, mutta saadakseni huoneesta hiukan kodikkaamman, toin huoneeseen isoja huonekaluja sekä tavaroita, jotka tekisivät "suurtalouskeittiöstä" huonemaisemman tilan.Aiemmat asukkaat eivät olleet käyttäneet tilassa ollenkaan verhoja, mutta itse en osaa olla ilman verhoja. Siis verhot huoneeseen ja lämpöä ja kodikkuutta tupsahti tilaan heti aimo annos lisää.


Olen jo aiemmin kertonutkin, että keittiössämme ei ole minkäänlaista kiinteää kaappitilaa. Periaatteessa en niitä kaipaakaan, mutta jotain toimivuuttakin keittiössä saisi olla. Unelmakeittiössäni olisi joka tapauksessa paljon kaappitilaa (oli se sitten kiinteitä- tai irtokaappeja). Yläkaappeja en tosin kaipaile. Mutta avohyllyt ovat minusta niin toimivia ja kauniita, että tännekin olen niitä muutamia laittanut.
Tosin näitä hyllyjä ei ole tähän tilaan suunniteltu, vaan ne oli teetetty jo aiempaan kotiimme, mutta tässä asunnossa laitoin ne keittiöön. Keittiössä avohyllyt saisivat mieluusti olla pitkiä, että purnukoita mahtuisi enemmänkin esille. Siellä unelmakeittiössä sitten...;)
Nykyisessä keittiössä olen siis käyttänyt joka ikisen vapaan laskutilan hyväkseni ja voisinpa sanoa, että missään ei ole mitään turhaa, vaan ihan niitä tavaroita, joita usein käytämme ja tarvitsemme. (Varsinkin nuo kuumuudesta taipuneet kynttilät...:)...tosin minusta ne on aika söpöjä nykyisellään ja kertovat todellisesta arjestamme täällä...)Vaikka aluksi iso keittiö tuntui kalsealta ja kolkoltakin, nykyään se on tosi kutsuva ja ihana paikka työskennellä. Olisiko ihan suosikkihuoneeni?

Kuumahan siellä näillä keleillä on, hien virtaus on jatkuvaa, mutta talvikuukausina huone on viileä. Jos pitää valita jompi kumpi, niin mielummin hiki kuin vilu, myös keittiöpuuhissa.

Niina

1 kommentti:

Henna-Maria kirjoitti...

Ihanan näköinen keittiö! Sain inspiraatiota...Löysin nämä sivut Lillin blogin kautta.