keskiviikko 19. syyskuuta 2007

TUMMAA LEIPÄÄ


Nelisen vuotta sitten asuimme Thaimaassa joitakin kuukausia ja tänä aikana "hoksasin", kuinka tummaa leipää voi saada todella helposti. Asuimme tuona Thaimaan aikana melko syrjäisessä Pohjois-Thaimaan pikkukaupungissa, josta ei luonnollisestikaan löydy aitoa ruisleipää (tosin ei löydy paljon muualtakaan täältä päin). Sitten yhtenä päivänä paahtaessani jälleen kerran vaaleata leipämössöä paahtimessa, tajusin, että olen juuri sillä hetkellä tekemässä tummaa leipää. Arvatkaa tulinko iloiseksi tästä ajatuksesta? Siinä aidon ruisleivän ikävässä tämä positiivinen ajatus pompahti mieleeni ja riemuhan siitä repesi. No, vitsihän tuo koko tumma paahdettu leipäni oli, mutta siitä lähtien olen aina muistanut, että tummaa leipää on mahdollista saada aina siellä, missä löytyy joku leipäpala ja paahdin/tulentekopaikka.

Millaisia korviketuotteita te muut ulkosuomalaiset (tai ihan kotimaassakin asuvat) käytätte? Otan uudet ideat vastaan todella mielelläni, myös tuollaiset ihan älyttömät jutut kuin tuo leipäjuttuni.
Ps. Nyt se tauti on iskenyt minuun. Sitä se "kylmä" ilma saa aikaan...

5 kommenttia:

Sami, Anne & Niksu kirjoitti...

Leipää (paahdettuna siis sitä tummaakin) saa kyllä, mutta mitä leivän päälle?? Voita olemme onnistuneet löytämään jopa suolattuna ja se ON herkkua leivän päällä. Mutta ai kun joskus tekisi mieli jotain muutakin leivänpäällistä... Kurkun ja tomaatin lisäksi olemme keksineet ihan oman "juuston" eli korvikejuuston. Se syntyy kun leikkaa ohuen ohuita siivuja OMENASTA! Ei ihan vedä vertoja Oltermannille ja makukin on vallan eri, mutta ihan ok. Mielikuvitus on puoli ruokaa!

Cozy Place kirjoitti...

Mahtava idea! Korvikejuusto, jes!

Cozy Place kirjoitti...

Hei...kaikki! Pistäkää lisää näitä mahtavia korvikejuttuja!! Tästä tulee vielä hauskaa!

Em kirjoitti...

Jain miettimaan tuota... TAhan hataan tulee ensimmaiseksi mieleen kardemumma kahvi. Laitan suodattimeen kardemummajauhetta ja tulee kahvia siina horppiessa oikein suomi olo...mummin pullat, joissa kardemummaa. Silloin kun on kova suomi ikava laitan aamuisin tata ja mieskin tykkaa ( vaikka ranskalaiselle on aika vieras tuo kardemumma). Muitakin korvikkeita on...Ikeasta muistan aina ostaa mukaan ruottalaista sinappia, se muistuttaa kovasti Turun sinappia. Muitakin on, taytyy mietiskella.

Cozy Place kirjoitti...

Laittakaa lisää tulemaan..tästä on iloa ja hyötyä muillekin!