maanantai 17. syyskuuta 2007

PIHAPIIRIN KASVEJA (3)Minulla on tästä kasvista paljon hyviä muistoja sekä hiukan koomisiakin. Edellisessä kodissamme ruokailutilamme ikkunasta näkyi juuri tämä kasvi. Siinä oli aina paljon kukkia, jotka tervehtivät aina ikkunaruudun läpi katsottaessa. Siksi aina, kun näen tämän kasvin, tulen hyvälle tuulelle. Valitettavasti uuden kotimme ikkunoista ei näy tätä kasvia, vaan on lähdettävä ulos katsomaan "hyvän tuulen kasvia".
Ai niin, se koominen muisto: Meillä oli aikaisemmin puutarhuri, joka kerran viikossa tuli siivoamaan pihaa ja hoitamaan pihakasveja. Aika usein täällä Laosissa kasveihin tulee muurahaisia ja tämä kasvi on oikea muurahaisten lempipaikka. No, erään kerran, kun puutarhuri oli taas hommissaan, totesimme yhdessä, että juuri tätä muurahaisten lempikasvia on nyt reilusti katkaistava, koska muurahaiset olivat vallanneet kasvin niin totaalisesti, että muurahaisia alkoi kasvin kautta kulkea kotiimmekin. Joten ei kun hommiin! Puutarhuri alkoi katkoa oksia ja apulainen tuli paikalle katsomaan tilannetta: Puutarhuri-raukka sai niskoilleen lähes kaikki (?) muurahaiset ja niitä menikin sitten joka paikkaan. Apulainen nauraa räkätti vieressä ja puhui ääneen: "Muurahaisia meni vaatteidenkin sisään...siellä ne nyt puree...". Ja totta tosiaan, muurahaisia meni myös vaatteiden sisään..niin vaikean näköisenä puutarhuri koitti huitoa muurahaisia pois itsestään. No, puutarhuri nauroi myös apulaisen mukana, koska täällä nauretaan tilanteessa kuin tilanteessa...ja minä koitin edes hiukan nauraa, vaikka oikeastaan minua säälitti puutarhuri tosi paljon.
Aikaisemmin kerroin, että anoppini on todellinen kukkien asiantuntija ja kyllähän hän tämänkin kasvin nimen minulle kertoi täällä reilu vuosi sitten vieraillessaan. Koska en nyt varmasti muista, mikä tämän nimi on, niin kysynkin epävarmana teiltä lukijoilta: onko tämä kiinanruusu vai eikö se ole? Anoppi rakas...muistanko
oikein? Laittakaahan kommentteihin taas arvauksenne/tietonne...

Please, tell me the name of this flower. I got it in our yard too.

3 kommenttia:

Family Valpas kirjoitti...
Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.
Family Valpas kirjoitti...

Onnistuin painamaan väärää nappia niin että edellinen kommentti katos jonnekin... Anyway, kukka on kiinanruusu eli hibiskus. Kuvan kukka on kauniisti "kerrottu" eli siinä on ihanat kerroksittaiset terälehdet.

Cozy Place kirjoitti...

Jee...muistini ei siis ole vielä hapertumassa kokonaan!! Kiitos Anne!