maanantai 10. joulukuuta 2007

NAM!Yksi lempiruuistani on nuudelipata. Nam!


Olen tulisen ruuan ystävä. Ruoka ilman chiliä? Jos mausteet on ihan kohdallaan, niin sitten ruoka ilman chiliäkin menee. No, ei vaan...tykkään monenlaisesta ruuasta. Nam! En kyllä ole mikään ruokaexpertti, joten sen puoleen en ala kovin hehkuttamaan chilin puolesta...Tai alanpas: chiliset ruuat ovat ihania!!!!
Viikko sitten meillä oli ranskalaisia vieraita lounaalla. Olimme juuri aloittamassa ruokailua, kun tuli puhetta siitä, pitävätkö vieraamme tulisesta ruuasta. Eivät pitäneet. Heidän entisessä komennusmaassaan Kambodzassa ei kuulemma ole ollenkaan tulista ruokaa. Ja minä kun luulin. Katsoin edessä olevia ruokapatoja ja aloin huutaa sisäisesti (aarrgghhh...!). Tarjoamamme ruoka oli nimittäin tavallistakin tulisempaa.
Jatkoimme rauhassa keskustelua kukin nenäänsä vuorollaan niistäen ja vettä litkien. Ruoka oli tulista jopa omalle perheelleni. Koko ruokailun ajan toivoin vieraitteni puolesta, että he kestäisivät. Ja ainakin ulos päin näytti siltä, että he kestivät. Mutta luultavammin muistavat vierailun aina...
Mutta kuten sanottua, chiliruuat ovat ihania!
Onko täällä muita chilin ystäviä paikalla??

8 kommenttia:

sennumaria kirjoitti...

Kuulostaa ihanalta nuudelipatasi! Oisko reseptiä jakaa ;-)? Kuvasta näyttäisi vähän kuin pad thai - kuinka pahasti menee arvaus pieleen?

Semmoinen mediumin tulinen pad thai on yksi lemppareistani :-)

Anonyymi kirjoitti...

Saarilta valppain mielin todetaan, että kyllä!, chili on ystävämme!! :P Milloinkahan pääsemme seuraavan kerran saman pöydän ääreen...

Cozy Place kirjoitti...

Sennumaria - Luulen, että pad thai vastaa meidän nuudelipataa. En pahemmin osaa thaita, joten sen puoleen en osaa vastata ruuan nimeä. Laoksi ruoka on kua mii.
Resepti. Laitan jossain vaiheessa linkin mieheni veljen thairuokasivustolle...Mieheni muuten opetti apulaisellemme tämän ruuan..Jee!

Saarten asukit - niinpä...koskakohan olemme edes samalla mantereella??

Riikka kirjoitti...

Tulinen ja mausteinen ruoka, nam nam!

Muistan joskus opiskeluajoilta, kun Pakistanista kotoisin oleva kurssikaverini teki köksäntunnilla sikäläisellä reseptillä kanaa. Meillä länsimaisilla valui vesi silmistä ja savu nous korvista ja kokki vaan selitti että kun ei saanut tehtyä kunnollista kun Suomesta ei saa tarpeeksi vahvoja mausteita!

Niina kirjoitti...

Nami, nami mitä pataa! Tulisen ruuan ystävä myös täällä! Nuudelit -en kyllästy tulisiin nuudeleihin kai ikinä.

Matroskin kirjoitti...

Sopivan tulinen on makoisaa. Jos on niin tulista, ettei maista muuta kuin tulisuutta, niin sitten ei. Nyt flunssassa on kiva lorotella ruokiin chilikastiketta niin röörit aukavat. Eikä tavallista ruokaa edes maista, kun on kova nuha. Chilissähän se "maku" on tietääkseni todellisuudessa kipureaktio suussa ja ihmisen aivot tulkitsevat sen mauksi.

Cozy Place kirjoitti...

Juu näinhän se on kuten Matroskin sanoo: Kipureseptorit ne siellä suussa reagoivat..
Mutta ei sen väliä, vai mitä??:)

Cozy Place kirjoitti...

Täältä löytyy mm. nuudelipadan resepti: Reseptit.