maanantai 5. marraskuuta 2007

JOULUAJATUKSIA


Siis apua...pökerryn ihastuksesta näitä pupuja katsoessani. Mikä ihana jouluinen pupupariskunta! Voisinkohan toivoa näitäkin joululahjaksi?


Todella suloisia tonttuja kaapin oven päällä toivottamassa hyvää joulua. Tosin valitettavasti ei minun kaapin päällä...;)


Nämäkin veitikkaiset tuovat minulle talvisia terveisiä kaukaa pohjolasta, missä on kauniita vaaleita koteja ( ja aina liian kylmä...hrrr!).
Nämä jouluiset kuvat saavat ajatukseni suoraan jouluisiin tunnelmiin ja hieman kyllä haikeisiin aatoksiin sukujoulusta. En osaa sanoa, koska seuraavan kerran vietämme joulua edes yhdenkään sukulaisen kanssa. Muista länsimaalaisista on tullut viime vuosina meidän "suku". Aika surullista toisaalta...mutta mieletöntä rikkauttakin.
Mutta: silti olisin enemmän kuin onnellinen, jos lapseni voisivat viettää jouluaan isovanhempien, setien, tätien ja serkkujensa kanssa. Mutta minkäs teet, kun asut täällä. Aikansa kutakin tässäkin tapauksessa.

Kuvat: Nostalgi Fyn (yksi lempinettikaupoistani)

11 kommenttia:

Stina kirjoitti...

Tosi hauskan nakoisia pupusia ja tonttusia!

Meillakin ikavoidaan kovasti sukujoulua. Lapset olivat pienia kun lahdimme matkaan ja nyt vanhin kohta melkein taysi-ikainen. Lahes joka joulu (ja syntymapaiva) olemmekin olleet erossa isovanhemmista, tadista ja serkuista, kurjaa.

Onneksi joulu kaukana voi olla myos ihan hauska ja mieliinpainuva, kun tuon ikavan siirtaa hetkeksi syrjaan =).

Annicca kirjoitti...

Hei, kun sain pakettisi ja pussukkasi, sukunimesi kortissa jäi vaivaamaan. Kunnes muistin ,että edesmennyt äitini puhui usein saman sukunimen omaavista henkilöistä, jotka tekivät auttamistyötä kaukana jossain. Mutta en ole varma oliko tuttavia vaiko sukulaisia. Äitini oli kotoisin Etelä-Pohjanmaalta, mutta asuimme Helsingissä useita vuosia ollessani pieni tyttönen.

Cozy Place kirjoitti...

Kyllä sukunimeni omaavia henkilöitä on ympäri maailmaa auttamishommissa, ollut ja on edelleen, joten ehkäpä olemme juuri sitä sukua, jonka äiti tunsi.

Tiina kirjoitti...

Heippa serkku! ;o)

Pakko mainita, että meillä on noita tonttuja kaksin kappalein, kuolasin niitä monta vuotta ja pari vuotta sitten ne muuttivat meille...

Terkkuja miesväelle sekä pikku-prinsessalle!

mononen kirjoitti...

ai ajattelet jo joulua. Mulla taasen tuli viime lauantaina ekan kerran kesäinen olo, kun aurinko alkoi paistamaan. Hyvästi-inhottava-sadeaika! Eli mentiin uima-altaalle nautiskelemaan...ja sit sunnuntaina grillattiin. 2 viikon kulutta meille jopa tulee sohvakin. ei mitään mitä ekaks haluttiin, mutta että voi istua. eli jos tulisitte meille, pääsisitte nauttimaan Bangkokin auringosta ja grillaamisesta...
;) Ruut

Cozy Place kirjoitti...

Ruut! Siis todellakin haluan tulla teille!! Nyt heti mieluiten...voih..grillaamaan, oisko hauskaa!!!!!!

Vintage living kirjoitti...

Tuo Nostalgia-fyn on ihana nettikauppa, olisin niin halunnut tilata ranskalaisia Mini-Labo tuotteita, joita en ole missään Suomessa löytänyt, mutta joita tuossa nettikaupassa on. Mutta! Toimituskulut Tanskan ulkopuolelle n. 30euroa!!! En tosiaan tilaa. Mutta kuvat ovat niin tunnelmallisia, että käyn ainakin ihastelemassa silloin tällöin.

Joulu varmaan on yksi niistä hetkistä, jolloin ulkomailla eniten kaipaa Suomeen, mutta joulun sanoma se on sama niin Suomessa kuin Laossakin. Joulun tunnelmia sinne toivoen...

Ipi kirjoitti...

Minä toivoin jo viime vuonna, että joulumieltä voisi ostaa purkissa. En ole pariin vuoteen jaksanut innostua joulusta laisinkaan. Kun ensimmäiset joulumainokset ilmaantuu postilaatikkoon, minä harkitsen erakkomökkiin muuttamista. Minä haluaisin sellaisen rauhallisen, tunnelmallisen joulun. En mitään krääsäsirkusta! Tontut ovat kuitenkin ihania :)

Matroskin kirjoitti...

Oho mitkä toimituskulut. Siellä on ihania pehmoja, mutta täytyypä tehdä itse. Jostain syystä monet tanskalaiset nettikaupat ovat joko vain tanskalaisille tai kamalan kalliita, jos tilaa muualle. Eivät ole kai heränneet vielä nettikauppa-aikaan. Minua ärsyttää kaikki roskalaatuinen tiimarikrääsä, joka liittyy jouluun. Tuommoiset tontut ovat sellaisia, jotka voisi kaivaa joka joulu esiin. Mutta mielestäni tonttujen pitäisi kyllä olla vähän pyyleviä.

Matroskin kirjoitti...

Niin, voisihan tonttujakin ommella itse.

KaSil kirjoitti...

Oi, ootko sinäkin pupu fani? Täällä toinen :)